Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 11 februari 2022

Home Over ons Teven Dekking Puppy's Nakomelingen Beweging Jonge Hond Contact

                               

Welkom bij Soño Cachó Rottweilers,

Een kleine Rottweiler kennel met als trotse eigenaren Jerry, Ilona en Jaely Overmeer.

Sinds wij in 1995 onze eerste Rottweiler Eroz van de Runderkraal kregen, zijn we in de ban van de Rottweiler geraakt, zowel op het gebied van showen in binnen en buitenland. Vanaf 1995 zijn we ook actief met trainen en bestuurfunctie bij Rottweiler werkgroep Amsterdam, later Rottweiler Werkgroep Flevoland, sinds 2000 is Jerry tot heden ook als pakwerker actief. Vanaf augustus 2014 trainen we bij NBG VWV Door Wilskracht Opgericht (DWO)- Enkhuizen. In 2003 hebben wij onze hobby nog verder uitgebreid met fokken en werd ons eerste nestje van dit "Droom" ras geboren.

Onze naam “Soño Cachó” betekent dan ook “Droom Hond”

Ons doel is om van tijd tot tijd een nestje te fokken geheel volgens de regels van de Nederlandse Rottweiler Club (NRC), waarbij we letten op het uiterlijk, een stabiel karakter en natuurlijk de gezondheid, zo zijn al onze honden geröntgend op dysplasie en hebben ook alle voorouders goede dysplasie (HD/ED) resultaten, de honden zijn JLPP getest en de DNA profiel is geregistreerd. De reuen die wij gebruiken voor onze nestjes selecteren wij eveneens op deze factoren en komen uit zowel goede showlijnen als uit goede werklijnen.

Het opgroeien van de puppies gebeurt met heel veel zorg. Er is gedurende de eerste 7/8 weken altijd iemand thuis, zodat de puppies alle zorg en aandacht krijgen die ze nodig hebben. De pups worden in huis groot gebracht, krijgen de juiste voeding, worden ingeënt, ontwormd, gecontroleerd door de dierenarts, gechipt en gesocialiseerd met alles in en rondom huis. De pups groeien letterlijk op tussen ons, onze dochter (inmiddels 9 jaar), haar vriendjes en vriendinnetjes en onze honden en komen zo in aanraking met alle mogelijke omgeving factoren.

Alle puppen krijgen bij het verlaten van hun nest hun eigen “puppymap” mee, waarin je alle gegevens van de pup kunt terug vinden, ook zit er in de map allemaal belangrijke informatie die je kan helpen bij het groot brengen van je puppy. Verder zijn de puppen, ingeënt (officieel Europees paspoort), gechipt, ISAG 2006 DNA in aanvraag, diverse malen ontwormd en hebben een gezondheidverklaring van de dierenarts. Verder krijgen de kopers een koopovereenkomst, officieel FCI Stamboom van de Raad van Beheer en een puppypakket (eten), ook krijgen ze een lapje en speeltje met de nestgeur mee naar huis.

Soms vragen mensen of we het niet moeilijk vinden als de pups weggaan. Nee, hoor! De aspirant baasjes kennen we vaak al lang van te voren. En als de pups geboren zijn en de baasjes komen vanaf de leeftijd van 3 weken geregeld hun toekomstige Rottweiler pup bewonderen en op de foto zetten, kunnen we alleen maar blij zijn, dat ze zo'n welkom thuis geboden wordt. De Rottweiler is altijd een weldoordachte keuze en beslist geen impuls aankoop. Naderhand krijgen we ook altijd telefoontjes /mailtjes over hoe het gaat in hun nieuwe omgeving en krijgen geregeld foto's toegestuurd. Wij hebben op deze manier vele vrienden/kennissen erbij gekregen.

Wij willen u bedanken voor de interesse in onze kennel. Indien u vragen hebt, kunt u altijd telefonisch contact met ons opnemen of een e-mail sturen. Wij zullen dan ons best doen om uw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.

Veel lees en kijk plezier,

Jerry, Ilona & Jaely

Wij zijn lid van; 

~NRC - Nederlandse Rottweiler Club ~ NBG - Nederlandse Bond voor Gebruikshondensportverenigingen~

~NBG VWV Door Wilskracht Opgericht (DWO)- Enkhuizen ~ Rottweiler Werkgroep Flevoland~

 

Copyright 2003-2022 © "Soño Cachó Rottweilers". Alle rechten voorbehouden/All rights reserved